Hondenmanden
Gids voor het kiezen van een hondenmand

Gids voor het kiezen van een hondenmand

De juiste hondenmand kiezen is niet zo makkelijk, je kan het vergelijken als een matras of bed voor jezelf kiezen. Na een paar nachten blijkt dat je toch niet de juiste keuze hebt gemaakt. Dat is net zo bij het kiezen van een hondenmand. Een voordeel, je hond kan niet praten, maar wel klagen als de beste. Na een paar dagen merk je wel dat de hondenmand of hondenkussen links blijft liggen. Kijk wat een dierenwinkel aan dierenbenodigdheden te bieden heeft.

 

Het grootste deel van dieren houden onbewust van een warm nestje en spelen graag. Lees er alles over...

 

Je hond zoekt ook voor hem de beste manier van slapen, en als hij zich niet goed voelt op zijn hondenbed, dan zal hij daar ook niet plaatsnemen. Dus daarom deze hondenmanden, bed, hondenkussen, deken en matrassengids voor honden.

 

Tips bij het kiezen van een hondenmand

1 - Meten van je hond: meet de hond van op de grond tot aan de schouders, daarna meet je de hond van de snuit tot en met de staart. Stel jouw hond is 60 cm lang, zorg dan dat jouw kussen minimaal 60 centimeter lang is (exclusief randen). Zo weet je altijd zeker dat je hond erin zal passen.

 

2 - Weeg de hond. Hoe zwaarder de hond, hoe dikker, steviger en veerkrachtiger het middenkussen moet zijn.

 

3 - Observeer de slaaphouding van je hond. Slaapt je hond uitgestrekt op zijn buik of op een bolletje. Hier kan je veel uit afleiden hoe groot, en welke vorm de mand moet hebben. Grote honden zullen soms niet in een mand passen indien ze uitgestrekt slapen, dus hier zal een hondenmatras de voorkeur krijgen. Slaapt je hond op zijn rug, ga dan meer voor een rechthoekige mand. Slaapt je hond op een bolletje, kies een ronde land.

 

4 - Wat is de leeftijd van je hond, is het nog een puppy of kies je een hondenbed voor een volwassen hond.

 

Puppy’s groeien snel en hebben veel rust nodig om te groeien, dus hij moet zijn eigen rustige slaapplaats krijgen. De puppy zal de eerste zes maanden snel groeien, daarom is het aan te raden een hondenmand aan te schaffen die niet te klein is en zo kan meegroeien met de puppy. Koop een mooie hondenmand, maar toch niet te duur omdat we ervan uitgaan dat grote hondenrassen niet meer zullen passen in de puppy mand. Kleine hondenrassen daarentegen zullen meestal hun hondenmand kunnen blijven gebruiken. (Ook na hun 6 maand).

 

Toch is het wel wat opletten geblazen tijdens het wisselen van de tanden. Puppy's verkennen de wereld soms op gewelddadige manieren, en het bed zal tanden en klauwen moeten overleven. Een duurzaam bed is te herkennen aan de gebruikte materialen. Dikke en dichte stof gaat beter mee dan dun en zacht. De naden zijn ook de moeite waard om te controleren: als de naad van de naad los lijkt, uitpuilt en gemakkelijk opgeeft, duurt het waarschijnlijk niet lang.

 

Wasbaarheid verlengt ook de levensduur van het bed. De beste spatwaterdichte bedden zijn deze met een afneembare en wasbare hoes. Sommige bedden hebben bijvoorbeeld ook overal of onderaan water- en vuilafstotende materialen. Als de felle vernietigingswaanzin van de puppy of het beschadigen van het in de mand plassen een probleem is, kunt u een goedkoper bed voor de puppy krijgen en in kwaliteit investeren, zolang de puppy heeft geleerd om van binnen netjes te zijn.

 

Oudere honden hebben natuurlijk andere wensen. De hondenmand van een oudere hond moet zo worden geplaatst dat hij er gemakkelijk in en uit kan komen en dat er bijvoorbeeld niet naar een hoger niveau moet worden gesprongen. Indien nodig kan er ook een matje onder het bed worden gelegd om te voorkomen dat de poten wegglijden. Om de hond in alle rust te laten rusten, mag het bed niet langs de drukste looppaden van het huis worden geplaatst.

 

Wij wensen je veel geluk bij het kiezen van de juiste hondenmand

Welk soort hondenmand heb jij voor uw hond ?
Maak simpel je website Eigen site maken